De geschiedenis van het pand

Horeca historie

Het pand waarin Restaurant De Hoeskamer is gevestigd kan bogen op een roemrijke horeca historie. Aan het eind van de 19e eeuw was het pand al in gebruik als café annex winkel. De eerste drankvergunning werd indertijd vertrekt aan 'Chriske' Willems op 16 juni 1887. In 1927 overleed Chriske en zijn zoon Keub Willems nam de nering over. Nadat 11 jaar later Keub kwam te overlijden werd de zaak in 1938 voortgezet door de kleinzoon van Chriske Willems. In de volksmond werd hij dan ook 'Teun van Chriskes Keub' genoemd.
 

't Hoeskamer gevoel

De huidige gastheer en gastvrouw Ruud van Daal en Melita van Daal - van Landeghem alsmede "Team De Hoeskamer", hebben een grondige renovatie uitgevoerd om het typische 'Hoeskamer gevoel' te bewerkstelligen waar het restaurant zo bekend om is. Zodra iemand aan tafel of aan de zeer bijzondere stamtoog, plaats neemt voelt diegene zich direct alsof zij of hij te gast is in de 'hoeskamer' van een oom, tante, opa of oma waar de hele familie altijd graag lekker en gezellig komt eten.

Het gehele interieur, lambrisering, tafels, stoelen en buffetten, is in Indonesië geheel met de hand gemaakt van gecertificeerd tropisch hardhout en vervolgens per schip via de Rotterdamse haven naar Vlodrop getransporteerd. Het interieur met onder andere de buffetten en hun kenmerkende glas-in-lood, is ontworpen door Erwil Meubelen.

Familiebezit

Van Teun is bekend dat hij als smokkelaar geld als water verdiende. Gewerkt heeft hij nooit maar hij bezat één van de drie auto's die er toen in Vlodrop rondreden. Teun is de opa van de huidige eigenaresse Christine Willems, dochter van Harie en Ida Willems. Teun overleed in 1958 en diens zoon Harie erfde het pand en de omliggende grond. Met Christine, echtgenote van Remy Strikers, als huidige eigenaar zijn het pand en de grond vanaf de 19e eeuw altijd in het bezit gebleven van de familie Willems. Sinds decennia is het pand door verschillende huurders als café en restaurant gebruikt gebleven.

Uitbreiding

In 2011 is De Hoeskamer uitgebreid met een grote, gezellige en comfortabele zaal. Deze is beschikbaar voor feest of partij maar doet ook dienst als ruimte voor een succesvolle zakelijke meeting of vergadering, dankzij de moderne en professionele internet-, presentatie-, audio- en videofaciliteiten.